KFUM og KFUK er en kristen børne- og ungdomsbevægelse, der arbejder ud fra en vision om, at børn og unge skal vide, de kan tro på Gud – og at Gud tror på dem. I hele landet arbejds der med børneklubber, teenklubber, konfirmandklubber, festivals, musik- og dramagrupper (Ten Sing), stævner og sommerlejre.

I alt har KFUM og KFUK ca. 10.000 medlemmer i Danmark.

Positiv kristendomsprofil

KFUM og KFUK definerer sig med en positiv kristendomsprofil, hvor der er plads til alle, og hvor man tror på potentialet i den enkelte. Hos KFUM og KFUK er dialog og rummelighed i centrum, og det præger den måde, man er sammen med hinanden på i bevægelsen.

En stor familie

Siden starten i 1878 er der udviklet en række specialforbund, der bærer KFUM-navnet og deler værdigrundlag, men i øvrigt er helt selvstændige organisationer. Det drejer sig om KFUM-Spejderne, KFUMs Idrætsforbund, KFUMs Sociale Arbejde m.fl. Men det er den oprindelige organisation, KFUM og KFUK, der står for det almindelige forenings- og klubarbejde.

Verdens største ungdomsbevægelse

KFUM og KFUK er en del af en verdensomspændende bevægelse. Over hele verden findes foreninger med samme navn og formål. KFUM (YMCA) og KFUK (YWCA) findes i ca. 100 forskellige lande - og tæller tilsammen mere end 30 millioner medlemmer. KFUM regnes for at være verdens største ungdomsbevægelse. 

Læs mere om KFUM og KFUKs formål og værdigrundlag på KFUM og KFUK i Danmarks hjemmeside.